Handige bereidingstips voor rode kool
Schoonmaken en snijden
Verwijder eerst de buitenste bladeren, halveer de kool en snijd in dunne reepjes. Moet het snel gaan? Snipper de kool fijn met behulp van een keukenrobot. Rauwe rode kool is lekker in salades en heeft een licht pittige smaak.
Garen
Stoven is veruit de populairste manier om rode kool warm te serveren. Stoof de kool kort in vetstof met een beetje water voor maximale smaak. Een scheutje natuurazijn zorgt ervoor dat de mooie, paarse kleur behouden blijft.
Lekkere combinaties
Rode kool met appel is de klassieke combinatie waar je jong en oud mee pleziert. Rode kool laat zich op vele manieren bereiden en biedt een explosie aan smaken in diverse gerechten. Experimenteer gerust met kruiden, specerijen en andere ingrediënten om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Zo kan je de groente ook verwerken in lekkere salades, stoof- en ovenschotels of waarom maak je er geen originele gyoza’s of pizza van?