Dit artikel is gesponsord door Dovy Keukens.
1. Ovens op werkhoogte
In de keuken van Dagelijkse kost zijn de hetelucht- en stoomoven op werkhoogte geplaatst. Daardoor moet Jeroen zich niet alleen minder bukken, het zorgt ook voor betere houding bij het in- en uithalen van gerechten. Iets waar zijn rug dagelijks dankbaar voor is. Deze plaatsing heeft nog voordelen: je ziet de gerechten beter en het is veiliger omdat je je niet moet bukken om zware ovenschotels uit de oven te halen. Ook na het kokkerellen is de oven makkelijker schoon te maken omdat je niet zo diep hoeft te buigen om de achterkant te bereiken.
2. Open regalen en gesloten kasten
Jeroen koos voor de combinatie van open regalen en gesloten kasten. Deze combi geeft niet alleen een gezellige en persoonlijke uitstraling maar is ook ergonomisch een slimme keuze. De open regalen zijn makkelijk toegankelijk voor spullen die je vaak nodig hebt waardoor je efficiënter kan werken. De gesloten kasten zijn dan weer perfect om zaken te beschermen die je minder vaak gebruikt of om keukenmateriaal in op te bergen dat beschermd moet worden tegen stof.
3. Legplanken met LED-verlichting
De LED-verlichting in de Dagelijkse kost keuken zorgt voor een gezellige sfeer en indirect licht op de werkbladen. Ook dit is het perfecte recept voor een ergonomische en gezellige keuken. Op plaatsen waar het nodig is, heb je veel verlichting om handelingen precies uit te voeren. Tegelijkertijd geeft de verlichting een warme en gezellige sfeer.
4. Gebruiksgemak
Jeroen zijn keuken is heel ergonomisch ontworpen met korte afstanden tussen koelkast, werkplaats en spoelbak. Dit zorgt ervoor dat hij snel en efficiënt kan werken zonder heel de tijd heen en weer te lopen. Wat zowel voor Jeroen als voor de kijker niet aangenaam zou zijn. Het is ook veiliger: alles is binnen handbereik maar toch is er voldoende ruimte om comfortabel te manoeuvreren. Maar misschien wel het grootste voordeel van een ergonomische én gezellige keuken: ze nodigt uit om dagelijks te koken.