Van deze vegetarische tajine krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruidnagel, laurier, peper, kardemom, steranijs, kaneel, rozenblaadjes en cayennepeper.
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- olijfolie
- 1 ajuin
- 1 teen knoflook
- 2 wortel
- 2 zoete aardappel
- 2 blikken kikkererwten
- garam masala
- komijnpoeder
- kurkuma
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijsje
- peper
- zout
- 400 ml yoghurt
- 3 eetlepel tandoori
- 2 koffielepels sambal
- 100 g dadels
- 3 stengels lente-ui
- een handvol koriander
- een handvol krokante uitjes
Benodigdheden
- een tajine
Bereiding
De tajine van zoete aardappel en wortel
Verwarm de groentebouillon.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tajine.
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Stoof in de olijfolie.
Pel en snipper de knoflook. Plet het teentje met een mes en doe het bij de uien.
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen en de aardappelen in de tajine.
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de rest van de groenten.
Kruid met een snuif garam masala, komijn en kurkuma. Leg de kaneelstok en de steranijs in de tajine. Kruid met peper en zout.
Giet de warme bouillon bij de groenten. Zet een deksel op de tajine en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
Meng de yoghurt met tandoori, sambal en een snuifje zout.
Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de tajine.
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Haal de blaadjes van de koriander.
Werk de tajine af met lente-ui, koriander en krokante uitjes. Geef er de pittige yoghurtsaus bij.