Hoe en hoelang bewaar je vers pastadeeg?

  • 5
DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Zelf verse pasta maken is altijd een uitdaging en zeker leuk om eens te doen! Wanneer je de verse rauwe pasta in de koelkast wil bewaren zou ik het toch niet langer dan drie dagen laten liggen, aangezien je met rauwe eieren werkt. In de diepvries kan je hem uiteraard wat langer bewaren, maar dan zou ik hem eerst bewerken tot het gewenste resultaat (bv. lintpasta of raviolivellen) en dan pas invriezen. Dek de pasta goed af zodat hij niet 'verbrandt' in de diepvries.
23/09/2015 - 12:05
Chris Van Hoecke
Chris Van Hoecke
Ik heb zo'n handig droogrekje voor pasta. Daar laat ik hem op hangen tot hij uitgehard is (normaal paar uurtjes maximum). Dan in een bewaardoos droog bewaren. Kan zeker een week.
17/01/2016 - 22:58
SVR
Sara Van Ranst
Ik heb pastadeeg gemaakt en uitgerold tot dunne vellen. Deze vellen had ik dan een nachtje op een droogrekje gehangen. Maar nu ik ze er heb afgehaald, breken ze… Is dit te vermijden?
27/09/2016 - 12:15
PS
Petrie Steenbakkers
Hallo Jeroen Ik maak zelf ook verse pasta , mijn vraag is kan ik als de pasta goed gedroogd is hem vacuüm verpakken en zo ja? Hoe lang kan ik die dan bewaren? Groetjes petrie
02/10/2016 - 13:24
jp
joris pipeleers
hoe lang kan ik zelfgemaakte pasta gebruiken als ik deze droog? Mijn vrouw mag enkel speltproducten eten en daarom dacht ik van zelf speltpasta te maken en deze te drogen, maar dan moet ik weten hoe en hoelang ik deze kan bewaren?
24/10/2016 - 21:03

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700