Wat is een goed recept om porto/notenwijn te maken?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Wat je nodig hebt, zijn groene okkernoten, rode wijn, witte wijn, suiker en pure alcohol. Je moet rekenen dat de alcohol en de witte wijn samen ongeveer 1/3 is van de hoeveelheid rode wijn. En reken op 1/5 suiker. Doe alles in een emmer met een deksel die je goed kan afsluiten en bewaar dit minstens 6 maanden. Daarna kan je de porto in flessen doen en verder bewaren.
28/07/2015 - 18:28
pg
pascale govers
dus als ik het goed begrepen heb dan moet je de okker noot in zijn geheel erin doen dus nog in de groene pel mvg pascale
19/09/2016 - 20:03
BV
Bernard Vandenberghe
Ik heb er telkens een stuk eik ingelegd, heeft net dat extra smaakje aan de porto.
27/09/2016 - 07:10
bV
bernard Vandenberghe
Voor de liefhebbers: zelf porto maken: 3 liter wijn (goedkoopste is goed genoeg) 600 gr alcohol, 15 noten (okkernoten, nog in de schil), 600 gr suiker. Ik leg er ook nog een stuk eik in. Een paar maand laten staan. Een probleem: deze is zo lekker dat het onmogelijk is om die te bewaren
27/09/2016 - 07:39
JD
Jan Detré
Heb dit jaar voor 't eerst 5 liter porto gemaakt. Zo lekker dat ik het recept wel met jullie wil delen. Pluk in juli 15 hele okkernoten. Hiervan 10 stuks gecrushte en 5 gehele noten in 0.5 liter alcohol 96°laten trekken gedurende 2 weken. Dan 500 gr. suiker oplossen in 4 liter rode wijn en je gefilterd mengsel toevoegen. Laat het geheel 2 maanden rusten en vul dan je flessen. Onthou echter dat je van slechte wijn geen lekkere porto zal kunnen maken. Veel sukses
10/11/2016 - 15:54
fw
frank wijckmans
Ben al geruime tijd op zoek naar recept om witte port te maken zonder enig resultaat Kan er mij iemand helpen om aan recept te geraken om dit te maken Ikzelf maak aal verschillende jaren rode porto maar wil wel is proberen om de witte te maken Dank bij voorbaat Groeten Frank
05/12/2016 - 06:32

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700