Mijn advocaat is te lopend, wat heb ik verkeerd gedaan?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Misschien ben je geholpen met de volgende bereidingswijze: voeg aan de losgeklopte eieren eerst melk, suiker én vanillesuiker toe. Dan gaat het geheime ingrediënt erbij, en pas dan de alcohol, allebei tijdens het mixen. De volgorde is heel belangrijk, want als je de alcohol er vroeger in zou doen, zou de advocaat schiften. Daarna wordt het mengsel enkele weken gestockeerd in een bokaal in een donkere plaats. Hoe langer de advocaat blijft staan, hoe dikker hij wordt. Veel succes!
08/06/2015 - 14:40
Andre Schepers
Andre Schepers
Hier is een recept dat het altijd doet: 10 eidooiers, 375g fijne suiker, 2p vanillesuiker, 1 blik geëvaporeerde melk (type Carnation), 200ml zuivere alcohol 94°. Eidooiers met de suikers kloppen tot suiker opgelost is, geëvaporeerde melk bijvoegen en gedurende 15min. rustig laten draaien (Kenwood of Kitchenaid), daarna druppelsgewijs de alcohol toevoegen. Ik vrees dat je huidige advocaat niet gered kan worden. Door eidooiers toe te voegen gaat er geen binding meer ontstaan.
03/06/2015 - 10:13
HB
Hilde Bogaert
Beste, Was de advocaat goed van smaak? Ik ben namelijk op zoek naar een recept van lekkere lopende advocaat ook als die een tijdje wordt bewaard. MVG Hilde
11/07/2016 - 11:37
Patricia Schutijser
Patricia Schutijser
Hilde als je advocaat in plastieken flessen bewaard wordt hij terug lopend
22/12/2016 - 22:03
NS
Nicole Smets
Mijn advokaat is altijd te dik, en ik doe er geen extra suiker in vermits de gecondenseerde melk tegenwoordig al gesuikerd is.
15/10/2017 - 21:34

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700