Wat moet ik met een elektrische koffiemolen?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Gooi een elektrische koffiemolen nooit weg! Misschien weet je geen raad met zo’n toestel, want we kopen tegenwoordig meestal pakjes gemalen koffie. Geef het beestje een nieuw doel! Zo’n koffiemolen is ideaal voor de fans van specerijen. Maak je eigen ‘ras-el-hanout’ of hak gedroogde chilipepers in vlokken. De sneldraaiende vlijmscherpe mesjes zijn ideaal om een bescheiden hoeveelheid specerijen om te toveren in een ‘homemade’ mix. Ideaal voor wie graag eens exotisch kookt.
28/10/2016 - 16:35
JE
Jochen Englicky
Ideaal ook om bloemsuiker te maken als je zonder zit. Gewoon wat fijne suiker erin en eventjes malen. Ikzelf gebruik het ook om maanzaad mee fijn te malen, Heerlijk om in gebak te verwerken.
05/01/2017 - 11:38
MD
Marc Declercq
Ik zou geen reclame maken voor pakjes gemalen koffie. Als je zo'n pak opent dan verdwijnt na een minuut al 90% van de koffiearoma's. Koop daarom koffiebonen en maal de gewenste hoeveelheid voor elke koffiebeurt. Zo heb je telkens uiterst aromatische koffie. Sluit het pak met koffiebonen altijd goed af na gebruik en leg het pak in een gesloten doos. Zo blijven de bonen afgesloten van lucht. En uiteraard kan je een elektrische koffiemolen ook gebruiken voor specerijen, zoals Jeroen zegt.
08/02/2017 - 20:25

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700