Als ik vanillestokken in suiker bewaar, dan komen er klonters van...

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Verse vanillestokjes (of de peulen ervan) bevatten uiteraard altijd wat vocht. Dat kan ervoor zorgen dat de fijne suiker die je wilt omtoveren in vanillesuiker (licht) gaat klonteren. Leg op de bodem van de bokaal een kookbuiltje met rijst. Zo beperkt je het ontstaan van klonters.
27/10/2016 - 12:55
GD
Giel Deneef
Ik zelf gebruik "spekken"/"marshmellows" de snoepjes om in al mijn bokalen met suiker te steken. Daardoor klontert mijn suiker niet meer. Ook suiker die al aan elkaar hangt valt daardoor opnieuw uit elkaar. op deze site vind je nog meer tips: http://aha.radio2.be/eten-en-drinken/is-bruine-suiker-harder-dan-graniet-zo-los-op/
16/12/2016 - 11:46

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700