Waarom vind ik in geen enkel recept iets over het gebruik van wortels van prei?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Ik draai niet rond de pot: het is ‘in’ om delen van groenten die gewoonlijk als afval werden beschouwd toch te in allerhande gerechten te gebruiken. Daar is niks mis mee. Voor wie graag kookt, is het een uitdaging om creatief te zijn. In de stelen van peterselie, koriander, bloemkool of in de blaadjes van radijs zit veel smaak. De fijne bleke worteldraden van prei zijn nog niet écht ontdekt. Meestal verdwijnen ze genadeloos op de composthoop. Misschien de ideale gelegenheid om eens te experimenteren? Er wordt soep van gemaakt, soms verdwijnen ze in de frituurpot. Hou er wel rekening mee om de compacte fijne draadjes zeer grondig schoon te maken. Je wil geen zand of aarde proeven ;-).
27/10/2016 - 13:05
EP
Elsje P
Of je snijdt de prei ietsje hoger af, stopt de wortels in de grond en wacht tot hij terug groeit! Ook erg leuk en beter dan weggooien :)
10/11/2016 - 11:44

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700