Waarom schift de saus van mijn gratin dauphinois? Is lichte room het probleem?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Een authentieke gratin dauphinois wordt bereid met volle room (VG 35-40+). Het is niet bepaald een licht en caloriearm gerecht, maar dan eet een mens maar beter een beetje minder, zonder in te boeten aan kwaliteit en smaak :-). De 'lichte room' die overal verkocht wordt, bestaat uit een deel volle room, aangelengd met melk of water en vervolgens voorzien van een dikkingsmiddel om het toch maar op de ├ęchte volle room te laten lijken. En bijgevolg durft het al eens fout te lopen bij de bereiding. Room = room. Ga dan liever niet voor een product dat goedkoop werd aangelengd en tegelijk duur verkocht wordt.
21/09/2016 - 00:04
Katrien Denaeghel
Katrien Denaeghel
wij verblijven veel in Frankrijk en daar heb ik geleerd mijn gratin enkel en alleen met volle room te maken. pot inwrijven met wat look en laagjes maken en enkel de room ertussen (kruiden p&z). Ook nooit geen gemalen kaas meer , enkel room. Super lekker !!
04/10/2016 - 22:05

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700