Klopt het dat gelatine niet thuishoort in vegetarische bereidingen?

  • 1
DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Zeer juist! Je staat er misschien niet bij stil, maar bv. veel snoepjes op basis van gelatine – zoals allerhande types van ‘gommen’ – horen niet thuis in een vegetarisch dieet. Gelatine is een bindmiddel dat wordt gemaakt van slachtafval van varkens en runderen. Doorgaans wordt ze gewonnen uit de botten en huiden. Wie vegetarisch eet, kan wel alternatieve geleermiddelen gebruiken. Denk aan agar-agar of johannesbroodpitmeel. Kijk dus wel uit met ‘zure beertjes’ of ‘zwarte muizen’ …
08/08/2016 - 18:58

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700