Klopt het dat maatjes niet meer écht Hollands zijn?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Op 15 juni is het Nederlandse haringseizoen van start gegaan en werd het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe (of ‘maatjes’) geveild. Door de opwarming van de zee komen heel wat van die lekkere maagdelijke haringen tegenwoordig uit landen zoals Noorwegen of Denemarken. Daarom hoeven ze natuurlijk niet minder smakelijk te zijn. Maatjes worden zowel machinaal als met de hand schoongemaakt. Die laatste zijn doorgaans wel wat duurder. Een extra tip: gooi ze eens op de hete barbecue! Lekker & verfijnd! (en niet zo duur)
16/06/2016 - 10:36
DDB
Daniel De Bruyn
Gewoon even in het paneermeel wentelen, plakt vanzelf doordat de maatjes nogal vettig zijn, en dan gewoon in hete olie kort langs weerszijden bakken. Heerlijk met een slaatje en verse tartaarsaus.
30/08/2016 - 06:51

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700