Wat is hummus (of humus, houmous)? Is het beleg of verwerk je het in gerechten?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Hummus is een kruidige puree van kikkererwten en sesampasta (tahini). In de Noord-Afrikaanse keuken wordt een portie hummus vers bereid, bedruppeld met wat fijne olijfolie en vervolgens gegeten met brood. Het is niet de bedoeling om hummus als ingrediënt te verwerken in bereidingen. Het is een gerecht (of bijgerecht) op zich. Om de lekkerste hummus te maken kies je best voor droge kikkererwten die je een nacht laat wellen in water, maar het lukt ook met de zachtere, uitgelekte kikkererwten uit blik.
15/02/2016 - 09:53
MK
Mark Kok
Correctie Jeroen Hummus wordt zeer zeker ook veel gegeten in Midden Oosten en dus niet alleen in Noord Afrika Hummus kan je eventueel wél verwerken/pimpen bvb met ansjovis/yoghourt/pesto enzzz Smakelijk alvast !
17/11/2016 - 10:51

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700