Mogen bereidingen met spinazie terug opgewarmd worden?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
We gingen te rade bij de wetenschap. Mijnheer Niewold van het departement Biosystemen aan de KU Leuven zegt: "De gehaltes nitriet in (gare) groenten zijn erg laag. Zelfs al zou er wat extra nitriet ontstaan bij opnieuw opwarmen, dan is dat niet zorgelijk. Dat kunt u tevens afleiden uit het feit dat veel fabrikanten opwarmen aanraden. De grote enge verhalen over nitriet komen vermoedelijk uit de periode dat er via overbemesting te grote concentraties in het drinkwater terechtkwamen, wat vooral een probleem vormde voor zuigelingen." Kortom: spinaziebereidingen kan je tegenwoordig met een gerust hart opwarmen :-)!
18/01/2016 - 19:14
Ilona de Vijver
Ilona de Vijver
Kan het kwaad dat je soep waarin een beetje spinazie in zit, opnieuw opwarmt? En kan het ook geen kwaad dat je deze soep invriest, ontdooit en dan terug opwarmt?
30/10/2016 - 18:56
Suzanne Van Ouytsel
Suzanne Van Ouytsel
Erg zo'n mooie groenten opwarmen ,de kleur is dan bijna zwart . Ik eet de restjes dan nog liever koud .
04/03/2017 - 13:55

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700