Mijn beslag voor de "kerstbûche met mascarpone" klontert. Wat gaat er verkeerd?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Het klopt dat het beslag voor biscuit aanvankelijk behoorlijk droog lijkt. Dat ligt vnl. aan het cacaopoeder dat toegevoegd werd. Wanneer je het eiwit toevoegt moet je goed en voldoende lang blijven doormengen, zodat de 'vaste stof' gelijkmatig met dat eiwit gemengd is. Neem er de tijd voor en doe het zorgvuldig. (Tip: Klontertjes kan je met behulp van een pannenlikker platdrukken.) Kortom: De boodschap is: geduldig, zorgvuldig en voldoende lang mengen.
30/12/2015 - 13:20
LJ
Lisa Joos
Ik heb dit probleem ook gehad. Mijn eerste probeersel heb ik moeten zeven om de klontertjes eruit te krijgen. De tweede keer heb ik een deel van het cacaopoeder bij mijn eiwitmengsel gedaan. Niet ideaal, maar het resulteerde in een 10x beter beslag zonder klonters en frustratie.
04/01/2017 - 10:33

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700