1. Beginnen met grillen: tips voor een geslaagde barbecue
Barbecueën is een geweldige manier om van heerlijk eten en de buitenlucht te genieten, maar het blijft een vak apart, ook voor de ervaren grillmeester. Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze tips ben je verzekerd van een barbecue vol plezier!
Hoe heter hoe beter
Begin niet te snel met grillen maar geef je barbecue de tijd om op te warmen. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Wacht dan tot de kolen grijs of wit zien en je je hand niet langer dan 3 seconden boven het vuur kan houden. Dan pas zijn de kolen warm genoeg om goed te kunnen bakken. Reken hiervoor minstens 30 minuten. Gril je op een gasbarbecue? Dan heb je het geluk dat je de temperatuur zelf kan regelen. Vlees, vis en groenten bak je het best op een temperatuur tussen 175 en 230 graden.
Op elke barbecue past een dekseltje
De meeste moderne barbecuetoestellen komen met een deksel. Dat is niet alleen handig om je toestel veilig op te bergen, maar ook om grote stukken vlees, vis of harde groenten zachtjes te laten garen. Door het deksel te sluiten, werkt je barbecue namelijk als een oven waarin de hete lucht circuleert en gelijkmatig verdeeld wordt.