7. De ideale ovenstand
Wil je je kans op succes vergroten? Hou dan zeker rekening met volgende zaken wat betreft je oven:
- Verwarm de oven voor tot 210 °C. Zo verkort je de baktijd en heb je dus meer kans op een zachte, lopende kern die niet volledig uitgebakken is.
- Bak de moelleux 8 (max. 10) minuten in de oven op 210 °C. De baktijd hangt af van het type oven.
- Bak de moelleux af in een heteluchtoven voor een meer gelijkmatige luchtcirculatie en dus meer gelijkmatige garing.
- Plaats de gebakjes steeds in het midden van de oven.
8. Eerste hulp bij ontvormen
Je hebt de nodige maatregelen getroffen (lees: de bakvorm ingevet en bebloemd) en toch zit je moelleux vast? Gebruik dan een fijn aardappelmesje om het gebak langs de randjes voorzichtig los te snijden.
9. Beter nog: bak én serveer in het vormpje
Wil je gedoe vermijden met het ontvormen van de moelleux? Bak de kleine chocoladegebakjes in ovenvaste schaaltjes of potjes en serveer ze gewoon zo.
10. Serveer onmiddellijk
Moelleux van chocolade serveer je onmiddellijk, dat is essentieel om zeker te zijn dat de zachte kern nog lopend is wanneer je je vork of lepel in het chocoladecakeje zet. Heerlijk met een bol vanille-ijs en/of fruit.