Wat doe ik met restjes rijst van de afhaalchinees?

DELEN OP:
Jeroen Meus
Jeroen Meus
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je verwent jezelf met comfort food van bij de afhaalchinees, en dan blijft er een flinke hoeveelheid gekookte witte rijst over. In de koelkast wordt het snel een koude klomp korrels die nogal taai proeven. En toch is het zonde om die rest rijst weg te gooien. Een tip: doe de rijst in een schaal en bedek de korrels met een vochtige keukendoek. Verhit de rijst, roer de korrels los met een vork en doe creatief: maak er een wokgerecht mee of serveer er kip en currysaus bij.
27/10/2016 - 10:50
kR
karin Raes
ik maak daar altijd rijstpap van, lekker en snel klaar :D
02/11/2016 - 20:49
Véronique Deloof
Véronique Deloof
ooit heb ik gelezen dat je rijst nooit mag heropwarmen omdat het dan giftig zou zijn (beetje zoals spinazie),dit zou vooral van toepassing zijn voor rijst die je hebt afgehaald omdat je dan niet weet hoelang op voorhand hij is klaargemaakt. Weet iemand of dit klopt of is dit een fabel?
28/12/2016 - 10:37

plaats een reactie

Vul hier je gegevens in

700