Laab kai

Een koude Thaise kipsalade met rauwe groentjes en sticky rice. Dit gerecht is ideaal om het weekend in te zetten en bovendien heerlijk gezond!

Ingrediënten

  • 200 g kleefrijst
  • 1 eetlepel kleefrijst
  • 4 dl water
  • 7 eetlepel vissaus
  • 400 g kippendij
  • 1.5 limoen
  • 1 sjalot
  • 0.5 chilipeper
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 30 g gember
  • sushi-azijn
  • keukenzout
  • 1 komkommer
  • 200 g groene boontjes
  • 2 kropslahart
  • enkele takjes basilicum

Benodigdheden

  • zeef
  • koffiemolen of blender
  • gehaktmolen
  • rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de kleefrijst even in koud water en giet af. Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid gezouten water gaar.

Breng een pot water met de vissaus aan de kook.

Snijd de kippendijen in hele kleine stukjes of haal het door een gehaktmolen.

Mix de rijstkorrels heel fijn en voeg een koffielepel van het rijstpoeder toe aan het kippenvlees voor de binding.

Pers het limoen sap erbij en breng op smaak met een scheut vissaus.

Pel de sjalot, snijd ze in fijne reepjes en voeg ze toe aan het kippenvlees.

Snipper de chilipeper heel fijn. Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, snipper ze fijn. Meng alles onder het kippenvlees. Voeg naar smaak nog wat vissaus toe.

Giet de kleefrijst af en sprenkel er wat sushi-azijn over en kruid met een snuif zout.

Snijd de kropslaharten in partjes. Snijd de komkommer in reepjes, zonder de zaadlijsten. Kuis de boontjes. Pluk wat Thaise basilicum en schik alles netjes bij elkaar op een bord. 

Serveer de groenten met enkele lepels kipsalade en de kleefrijst.

Laab kai